Stoere Stoofpot met Rundvlees
Servings 6 people
Ingredients
- 1 kilo Runder riblappen
- 3 grote Uien
- 250 gram Champignons
- 2 teentjes Knoflook
- 1 el Bloem
- 1 flesje Bokbier Grolsch (330 cl)
- 2 el Ketjap
- 100 ml Runderbouillon
- 4 Laurierblaadjes
- 4 Kruidnagels
- Peper & Zout
- 2 Winterpenen
Instructions
- Snijd de runder riblappen in blokjes, bij voorkeur één kubieke centimeter, gebruik hiervoor een goed keukenmens.
- Verhit een braadpan met een ruime hoeveelheid roomboter. Bak vervolgens de riblappen tot dat ze rondom bruin zijn, om het op smaak te krijgen voeg de peper en zout toe. Schep het vlees uit de pan en doe het in de slowcooker.
- Snijd vervolgens de uien in ringen en de knoflook in partjes en doe in de slowcooker. Strooi de bloem erover heen.
- Snijd de winterpeen in plakjes en doe deze in de slowcooker.
Voeg nu het bier, bouillon, ketjap, kruidnagel en de laurierblaadjes toe. - Het gerecht heeft zeker 8 uur tijd nodig om goed te garen. Zet de slowcooker op low.
- Voeg een uur voor de tijd de in plakjes gesneden champignons toe en schep het geheel goed door.
- Tip: Om het gerecht nog lekkerder te maken is het goed om na bereiding het gerecht een nacht in de slowcooker te laten zitten en de volgende dag het op te warmen in 1 á 2 uur tijd.