Nasi goreng

Print

Nasi goreng

Een basis Nasi om te serveren naar vele andere gerechten, zoals mijn “Pittig rundvlees uit de slowcooker”.
Course Main Course, Side Dish
Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Wachttijd 2 hours
Servings 4 personen
Author Martijn

Ingredients

  • 200 gram Basmati rijst
  • 2 stuks Kippe bouillonblokjes
  • 3 stuks Eieren
  • 1 bos Lente ui fijngesneden
  • 2 stuk Sjalotjes fijngesneden
  • 200 gram Schouderham broodbelg, in kleine plakjes
  • 150 gram Doperwten uitgelekt
  • Knoflookpoeder
  • Peper & zout
  • Olijf olie om mee te bakken

Instructions

  • Zet een pan water op met 1 kip bouillonblokje en breng het aan de kook. Voeg de rijst toe en kook het conform de verpakking (10 min).
    Giet de rijst af en zorg ervoor dat de rijst volledig is afgekoeld voordat je verder gaat.
  • Verhit olie in een grote wok, roerbak de eieren.
  • Voeg nu de sjalotjes, lente ui en schouderham toe en bak deze even mee.
  • Voeg het verkruimelde tweede bouillonblokje, peper, zout en knoflook toe, meng het goed door elkaar.
  • Doe de gekookte rijst als laatste in de pan en verwarm het op laag vuur. Zorg ervoor dat de rijst goed warm wordt. 
    Proef het tussen door en voeg eventueel extra peper en zout toe.
  • Eet smakelijk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.