Nasi goreng
Een basis Nasi om te serveren naar vele andere gerechten, zoals mijn “Pittig rundvlees uit de slowcooker”.
Servings 4 personen
Ingredients
- 200 gram Basmati rijst
- 2 stuks Kippe bouillonblokjes
- 3 stuks Eieren
- 1 bos Lente ui fijngesneden
- 2 stuk Sjalotjes fijngesneden
- 200 gram Schouderham broodbelg, in kleine plakjes
- 150 gram Doperwten uitgelekt
- Knoflookpoeder
- Peper & zout
- Olijf olie om mee te bakken
Instructions
- Zet een pan water op met 1 kip bouillonblokje en breng het aan de kook. Voeg de rijst toe en kook het conform de verpakking (10 min).Giet de rijst af en zorg ervoor dat de rijst volledig is afgekoeld voordat je verder gaat.
- Verhit olie in een grote wok, roerbak de eieren.
- Voeg nu de sjalotjes, lente ui en schouderham toe en bak deze even mee.
- Voeg het verkruimelde tweede bouillonblokje, peper, zout en knoflook toe, meng het goed door elkaar.
- Doe de gekookte rijst als laatste in de pan en verwarm het op laag vuur. Zorg ervoor dat de rijst goed warm wordt. Proef het tussen door en voeg eventueel extra peper en zout toe.
- Eet smakelijk