Hongaarse Goulash
Een Hongaarse klassieker, er zijn vele manieren waarop het gemaakt wordt. Dit recept is geinspireerd door diverse recepten.
Servings 6 personen
Equipment
- Slowcooker
Ingredients
- 1 kg Riblappen in blokjes gesneden
- 4 dikke Uien gesnippert
- 2 rode Paprika in stukjes
- 1 gele Paprika in stukjes
- 250 gr Champigons in kwartjes
- 4 tenen Knoflook geperst
- 70 gr Tomatenpuree klein blikje
- 400 gr gezeefde Tomaten
- 125 gr Spekjes
- 1,5 el Gerookte paprikapoeder
- 1 el Worcestersaus
- 1 tl Karwijzaad
- 2 tl Knoflookpoeder
- 3 Laurierblaadjes
- 2 Runder bouillon blokjes
- Peper & zout
- 2 el Bloem
Instructions
- Bestooi het vlees met zout & peper. Doe het vlees in een kom het met bloem te vermengen, zorg ervoor dat het vlees rondom bedekt is met bloem.Schep het vlees vervolgens in de slowcooker
- Verdeel de gesneden uien, paprika's en champigons over het vlees. Doe nu ook de spekjes erbij, dit kan rauw of uitgebakken.
- Voeg de worcestersaus, de kruiden, de verkruimelde bouillon blokjes, tomatenpuree en gezeefde tomaten toe.
- Meng het geheel goed door elkaar. Steek als laatste de laurierblaadjes er boven in.
- Zet de slowcooker aan op low voor 7 uur.
- Haal na de 7 uur de laurierblaadjes eruit. Mocht het te vochtig zijn laat dan de slowcooker 10 á 15 minuten zonder deskel aanstaan.
- Serveren met rijst of aardappelpuree.Eet smakelijk!