Hongaarse Goulash

Print

Hongaarse Goulash

Een Hongaarse klassieker, er zijn vele manieren waarop het gemaakt wordt. Dit recept is geinspireerd door diverse recepten.
Course Main Course
Cuisine Hongaars
Keyword Goulash, Hongaars
Prep Time 30 minutes
Cook Time 8 hours
15 minutes
Total Time 8 hours 45 minutes
Servings 6 personen
Author Martijn

Equipment

  • Slowcooker

Ingredients

  • 1 kg Riblappen in blokjes gesneden
  • 4 dikke Uien gesnippert
  • 2 rode Paprika in stukjes
  • 1 gele Paprika in stukjes
  • 250 gr Champigons in kwartjes
  • 4 tenen Knoflook geperst
  • 70 gr Tomatenpuree klein blikje
  • 400 gr gezeefde Tomaten
  • 125 gr Spekjes
  • 1,5 el Gerookte paprikapoeder
  • 1 el Worcestersaus
  • 1 tl Karwijzaad
  • 2 tl Knoflookpoeder
  • 3 Laurierblaadjes
  • 2 Runder bouillon blokjes
  • Peper & zout
  • 2 el Bloem

Instructions

  • Bestooi het vlees met zout & peper. Doe het vlees in een kom het met bloem te vermengen, zorg ervoor dat het vlees rondom bedekt is met bloem.
    Schep het vlees vervolgens in de slowcooker
  • Verdeel de gesneden uien, paprika's en champigons over het vlees. Doe nu ook de spekjes erbij, dit kan rauw of uitgebakken.
  • Voeg de worcestersaus, de kruiden, de verkruimelde bouillon blokjes, tomatenpuree en gezeefde tomaten toe.
  • Meng het geheel goed door elkaar. Steek als laatste de laurierblaadjes er boven in.
  • Zet de slowcooker aan op low voor 7 uur.
  • Haal na de 7 uur de laurierblaadjes eruit. Mocht het te vochtig zijn laat dan de slowcooker 10 á 15 minuten zonder deskel aanstaan.
  • Serveren met rijst of aardappelpuree.
    Eet smakelijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.