Zoete Spareribs uit de slowcooker

Print

Zoete Spareribs uit de slowcooker

Spareribs bereid met een frisse zoete dry rub.
Course Main Course
Cuisine American
Keyword dry rub, spareribs
Prep Time 30 minutes
Cook Time 4 hours 30 minutes
Intrekken dry rub 12 hours
Total Time 17 hours
Servings 2 people
Author Martijn

Equipment

  • Slowcooker
  • Oven

Ingredients

  • 1,5 rek Spareribs ~1,5 kg; ribben met dikke vlees laag is wenselijk

Dry Rub

  • 3 tl Gerookte paprikapoeder
  • 3 tl Knoflookpoeder
  • 3 tl Uienpoeder
  • 1 tl Zout fijn
  • 2 tl Chinese vijf kruiden
  • 2 tl Gemberpoeder Djahé

Marinade

  • 4 el Braadvocht
  • 4 el Gembersiroop
  • 2 el Kejap Manis
  • 1 el Worcestersaus
  • 2 el Honing
  • 2 tl Gerookte paprikapoeder

Instructions

  • De avond voordat de spareribs gegeten wordt, minimaal 8 uur voor dat ze in de slowcooker gaan, meng alle ingrediënten voor de dry rub. Zorg ervoor dat er geen klonten in de dry rub zitten.
  • Snij de spareribs in halve ribs, zodat ze in de slowcoooker passen.
  • Vrijf de spareribs ruim en rondom in met de dry rub.
  • Doe de spareribs in een grote afsluitbare plastic zak, inclusief overgebleven rub. Nadat de zak luchtdicht is verpakt in de koel kast leggen.
  • De volgende dag:
  • Haal de spareribs uit het plastic en doe ze direct in de slowcooker.
  • Zet de slowcooker aan op LOW voor 4,5 uur.
  • Zet de oven aan op de grilstand. Meng onder tussen de ingrediënten voor de marinade.
  • Haal de spareribs uit de slowcooker en leg deze op een ovenbestendige braadslede.
  • Lak ze af met een kwast met de marinade. Schuif de braadslede in de oven.
  • Na 10 minuten nogmaals de spareribs lakken met de marinade. Daarna de spareribs nog 5 minuten in de oven voordat ze klaar zijn.
  • Smakelijk eten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.