Zoete Spareribs uit de slowcooker
Spareribs bereid met een frisse zoete dry rub.
Servings 2 people
Equipment
- Slowcooker
- Oven
Ingredients
- 1,5 rek Spareribs ~1,5 kg; ribben met dikke vlees laag is wenselijk
Dry Rub
- 3 tl Gerookte paprikapoeder
- 3 tl Knoflookpoeder
- 3 tl Uienpoeder
- 1 tl Zout fijn
- 2 tl Chinese vijf kruiden
- 2 tl Gemberpoeder Djahé
Marinade
- 4 el Braadvocht
- 4 el Gembersiroop
- 2 el Kejap Manis
- 1 el Worcestersaus
- 2 el Honing
- 2 tl Gerookte paprikapoeder
Instructions
- De avond voordat de spareribs gegeten wordt, minimaal 8 uur voor dat ze in de slowcooker gaan, meng alle ingrediënten voor de dry rub. Zorg ervoor dat er geen klonten in de dry rub zitten.
- Snij de spareribs in halve ribs, zodat ze in de slowcoooker passen.
- Vrijf de spareribs ruim en rondom in met de dry rub.
- Doe de spareribs in een grote afsluitbare plastic zak, inclusief overgebleven rub. Nadat de zak luchtdicht is verpakt in de koel kast leggen.
- De volgende dag:
- Haal de spareribs uit het plastic en doe ze direct in de slowcooker.
- Zet de slowcooker aan op LOW voor 4,5 uur.
- Zet de oven aan op de grilstand. Meng onder tussen de ingrediënten voor de marinade.
- Haal de spareribs uit de slowcooker en leg deze op een ovenbestendige braadslede.
- Lak ze af met een kwast met de marinade. Schuif de braadslede in de oven.
- Na 10 minuten nogmaals de spareribs lakken met de marinade. Daarna de spareribs nog 5 minuten in de oven voordat ze klaar zijn.
- Smakelijk eten!